top of page

Kan du dra nytte av videomarkedsføring?

Oppdatert: 23. jan.

Hvis et bilde er verdt tusen ord, hvor mye mer verdifullt er da video? Dette er grunnlaget for videomarkedsføring, en fremtidsrettet markedsføringsstrategi som integrerer engasjerende video i markedsføringskampanjene dine.


Videomarkedsføring kan brukes til alt fra å bygge kundeforhold, til å markedsføre merkevarene, tjenestene eller produktene dine. I tillegg kan videomarkedsføring brukes til å presentere fremgangsmåter, promotere kundeanbefalinger, livestreame arrangementer og levere viralt (underholdende) innhold.


Hvordan fungerer videomarkedsføring?


På overflaten er videomarkedsføring ganske enkelt: Merkevaren din lager videoer som på en eller annen måte promoterer bedriften din, driver salg, øker bevisstheten om produktene eller tjenestene dine eller engasjerer kundene dine. Men i praksis er det litt mer komplisert. Som mange av markedsføringstiltakene dine, er videomarkedsføring datadrevet, så du vil overvåke ulike beregninger og spore kundeengasjement.


For å utvikle videomarkedsføringsstrategien din, må du:


 1. Allokere ressurser. Du må angi et budsjett for videoen – ha anstendig utstyr, gode redigeringsprogramvarer og en videomarkedsføringsteam – samt tid til å produsere.

 2. Fortell historien din. Historiefortelling har aldri vært så viktig som det er i video, så ha en idédugnad: Hvilke historier vil du fortelle? Hvordan vil du fortelle dem?

 3. Engasjere seg. Det er ikke nok å bare fortelle historien din; du må engasjere publikum mens du gjør det. Hvordan vil du gjøre historiene dine interessante? Hva vil hekte publikum?

 4. Hold det kort. Det er ingen fast lengde for markedsføringsvideoer (selv om det er anbefalinger), men den generelle regelen er at kortere er bedre. Vær hensynsløs med redigeringen din. Klipp ut alt det unødvendige. Oppmerksomhetsspennene er korte, så gjør det beste ut av det du får.

 5. Publisere. Publiser videoene dine langt og bredt – innebygd på nettstedet ditt, lastet opp til Google-eid YouTube og på alle sosiale mediekanaler. Deretter - promotere, promotere, promotere.

 6. Analysere. Spor beregninger og statistikk for å finne ut hvilke videoer som er best – og hvorfor.


Eksempler på videomarkedsføring


Videomarkedsføring er over hele Internett. Se ikke lenger enn favorittmerkene dine, Facebook, YouTube-hjemmesiden din, og der er den: vellykket videomarkedsføring som har funnet veien til øynene dine.Fordeler med videomarkedsføring


Fordelene med videomarkedsføring er mange. La oss begynne med det lett kvantifiserbare: statistikk, tall og data.


 1. Video hjelper deg med å komme i kontakt med publikum. I dag er så mye av et selskaps markedsføringstiltak utformet for å bidra til å bygge tillit. Video er broen som knytter det du sier til hvem du egentlig er, slik at kunder kan kikke bak gardinen og bli kjent med merkevaren din.

 2. Video er en SEO-gullgruve, som hjelper til med å bygge tilbakekoblinger til nettstedet ditt, øke likes og delinger (som kan påvirke søkerangeringer) og føre trafikk til nettstedet ditt. Og la oss ikke glemme at YouTube eies av Google, så sørg for å legge ut videoene dine på YT og tagg, tagg, tagg med nøkkelord/nøkkelsetninger!

 3. Videoer øker informasjonsbevaring. Hvis kundene dine bare hører noe, vil de sannsynligvis beholde omtrent 10 % av denne informasjonen tre dager senere. Hvis det de hører er ledsaget av relevante bilder, vil de beholde gjennomsnittlig 65 % av denne informasjonen tre dager senere.

 4. I 2017 vil videoinnhold utgjøre anslagsvis 74 % av all nettrafikk. Kundene dine elsker video. Potensielle kunder elsker også video, noe som betyr at god videomarkedsføring kan tiltrekke seg nye besøkende.

 5. Emnelinjer på e-post som inneholder ordet «video», ser en økning på 19 % i åpningsrater og en økning på 65 % i antall klikk.

 6. Fire ganger så mange kunder foretrekker å se en produktvideo, enn å lese en produktbeskrivelse.

 7. Liker du penger? Tenk så på dette: etter å ha sett en video, er det 64–85 % større sannsynlighet for at kundene kjøper noe.Utfordringer ved videomarkedsføring


En gang i tiden var kostnadene en alvorlig utfordring for videomarkedsføring: Kostnaden for utstyr, redigeringsprogramvare og, fra et sluttbrukers perspektiv, datakostnadene ved å konsumere nettvideo.


I dag ligger disse utfordringene stort sett i bakspeilet. Ja, du trenger fortsatt litt budsjett – godt utstyr, redigeringsprogramvare og en leveringsplattform er rimeligere enn de en gang var, men de er ikke gratis – og du trenger et markedsføringsteam med erfaring innen video. Disse er alle overkommelige hindringer .


Faktisk er de største utfordringene med videomarkedsføring strategiske: Hvordan bygge en solid og effektiv videomarkedsføringsstrategi, hvordan lage innhold som folk ønsker å konsumere, og hvordan lage engasjerende videoer som blir delt. I tillegg må markedsførere av videoinnhold ha en solid forståelse av beregninger, og hvordan de indikerer en videos suksess og områder for forbedring.
Beste praksis for videomarkedsføring


Ut fra disse utfordringene kan du øke beste praksis for videomarkedsføring. Og alt kommer ned til strategi: Hvis du vil at videomarkedsføringen din skal ha resultater, må du planlegge, teste, analysere og teste igjen. Ja, målet med videoene dine er å fortelle en historie og engasjere kundene dine, men fra et markedsføringsperspektiv må videoene dine også tilpasses salgstrakten din. Hva er formålet med hver video? Hvem er publikum? Hvordan fremmer videoen markedsføringsmålene dine?


Overordnet strategi og data bør drive videomarkedsføringsstrategien din. Planlegg først en solid strategi for å utvikle video(er) for hvert nivå i salgstrakten din. Skisser innholdet og målene for hver enkelt video. Bestem hvilke beregninger som best bestemmer en videos suksess. Så, test. Analysere. Juster videoene dine (og deres distribusjon) når det er nødvendig. Arbeid for å gjøre dem mer effektive. Og uansett hva du gjør, gjør video; framover er dette grunnmuren i merkevarens markedsføringstiltak.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Hva er SEO og hvorfor er det så viktig?

Du har kanskje hørt begrepet søkemotoroptimalisering (SEO) før? Visste du at å legge til video på nettstedet ditt kan drastisk forbedre SEO-innsatsen din og få flere folk til nettstedet ditt? Video er

Comments


This video has been deleted.
bottom of page